LETËR NGA MADRE TERESA GOSPAR, 1991

I dashur Profesor Rakip SHABANI, Zoti më ka dhuruar mundësinë e takimit me Ju, gjatë rruges sime dhe e falenderoj! Ishte për mua një eksperiencë shpirtërore shumë e fuqishme, sepse i transmetuat zemrës sime ndjenjat e thella të cilat e gjallëruan atë në shprehjen e artit e cila korrespondon me BUKURINË E ZOTIT. Do t’ju […]

Shtypi rumun për Rakip Shabanin – Një artist klasi

Një artist nga vendi i shqipeve duket që është një artist klasi, shumë origjinal. Të gjitha akuarelet e tij mbajnë një impresion të dritës së fuqishme mesdhetare dhe në kolorit të kujtojnë etnografinë e valleve shqiptare. Mjaft interesante janë edhe punimet që ka bërë piktori Rakip Shabani në Rumani. Duket se ai ka kërkuar diçka […]

Rakip Shabani: Nuk flitet më për artistët dhe vlerat artistike, veprat e vërteta po zëvendësohen nga llamarina

Institucionet nuk tregojnë interes për veprat e artistëve të njohur shqiptarë, por kjo situatë sipas tyre vijon prej vitesh. Në intervistën për “SOT” piktori Rakip Shabani shprehet me keqardhje, që në Tiranë nuk ka më interes nga institucionet për veprat e artistëve. Sipas tij, më shumë po tregohet vëmendje ndaj punëve që janë të diskutueshme […]

Peizazhi shqiptar ne penelaten e Shabanit

Janë 50 tablo, të cilat sjellin peizazhe nga e gjithë Shqipëria, në Galerinë Kombëtare të Arteve. Nga skaji më jugor në atë verior, duke ndalur edhe në ato vende, që sot njeriu i ka braktisur, por që vijnë plot dritë në një ekspozitë në GKA. Piktori Rakip Shabani tregon se rikthehet pas 9 vjetësh me […]

Rakip Shabani-piktori që përjetëson historinë shqiptare

Gallery43 është galeria personale e piktorit Rakip Shabani. Në të janë të ekspozuara rreth 100 vepra të autorit që i takojnë një periudhe kohore nga viti 1969 deri në 2020. Përveç veprave të ekspozuara në këtë galeri, pikturat e Rakip Shabanit janë të ekspozuara edhe në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë dhe në Vlorë. […]

Vendi ku notojnë bashkë realiteti dhe magjia ndodhet në Tiranë

Nëse ke pritur të gjesh një vend luksi, ku e florinjta të verbon sytë e ngjyrat të ngatërrojnë mendimet, nuk është ky rasti. As nëse kërkon një vend luksoz me tablo të stërmëdha, surreale, që të çojnë padashur te një vend surreal… As një vend mitik, që të provokon të mendosh një botë të re […]

Language »