Kalaja e Rozafës

Rakip Shabani
Shqipëri
Vaj në Telajo

Madhësia: 65 L x 55 GJ
Dërgohet i paketuar në një tub

1,650.00

Bli tani
Imagjinojeni në shtëpi
Kalaja e Rozafës
Kalaja e Rozafës
Kalaja e Rozafës
Kalaja e Rozafës
Punë unike
Punim i firmosur nga artisti
Certifikata e autenticitetit e përfshirë
Rreth Veprës

Një tjetër legjendë shqiptare në një vepër mjeshtërore. Legjenda pas saj quhet Rozafa, ashtu si titulli i pikturës. Tre vëllezër ndërtonin një mur. Ata ndërtuan gjithë ditën, por natën muri u shemb dhe vëllai vazhdoi ta rindërtonte në mëngjes. Një ditë para tyre doli një plak dhe kur i thanë plakut problemin e tyre, ai i këshilloi që të murmurnin njërën nga gratë e tyre, kush do të sillte drekën një ditë tjetër. Ai gjithashtu sugjeroi që të mos i tregonin asnjë prej grave të tyre për këshillat e tij. Të dy vëllezërit më të mëdhenj u thanë grave të tyre që të mos vinin, por më i vogli, gruaja e të cilit sapo kishte lindur, e mbajti premtimin. Të nesërmen kur erdhi koha për të çuar drekën për tre vëllezërit që po ndërtonin përsëri murin, të dy gratë e vëllezërve më të mëdhenj gjetën justifikime që të mos shkonin, kështu që ishte më i vogli që shkoi. Kur vëllai i ri pa gruan e tij shpërtheu në lot dhe i tregoi për plakun dhe fjalët e tij. Gruaja e trishtuar pranoi, por tha: Kur të më murosh në mur, më lër njërën dorë, që të mund ta përkëdhel fëmijën tim, të lë njërin sy, që të mund ta shoh atë të rritet dhe të lë jashtë një gjoks. kështu që unë mund ta ushqej fëmijën tim që të bëhet i fortë. Ky është pikërisht kuptimi i pikturuar në këtë vepër arti.

Vepra artistike

Origjinali i krijuar: 2015
Materialet: Vaj / Kanavacë
Orientimi: Vertikal