Natyre e Qetë me Shegë

Vaj në Telajo

Madhësia: 90 L x 120 GJ
Dërgohet i paketuar në një tub

800.00

Bli tani
Imagjinojeni në shtëpi
Natyre e Qetë me Shegë
Natyre e Qetë me Shegë
Natyre e Qetë me Shegë
Natyre e Qetë me Shegë
Punë unike
Punim i firmosur nga artisti
Certifikata e autenticitetit e përfshirë
Rreth Veprës

Emrin e shegës e mban qyteti i bukur në Andaluzi, Granada, ndërsa ndër mijëvjeçarë është konsideruar si simbol i pjellorisë, bollëkut, mirësisë dhe jetëgjatësisë. Në Greqi është gjithashtu traditë që ditën e dasmave apo për Vit të Ri, të çahet një shegë në tokë. Kur dikush blen një shtëpi të re, është traditë që personi i cili shkon për vizitë, të çojë si dhuratë një kokërr shegë si simbol i begatisë, pjellorisë dhe fatit të mirë për familjen e re.

 

Sipas Langley, shega paraqet jetën, rigjenerimin dhe martesën në mitologjinë Greke. Në Luftërat Persiane, Herodoti përmend “shegë të artë” që zbukurojnë shtizat e luftëtarëve në faranxhin persian; në Judaizëm farat e shegës thuhet në numrin 613 – një për secilën nga 613 urdhërimet e Biblës; në Budizëm është një nga frutat e bekuara dhe përfaqëson thelbin e ndikimeve të favorshme; në Kinë përfaqësohet gjerësisht në artin qeramik që simbolizon pjellorinë, bollëkun dhe një të ardhme të bekuar; në Krishterimi është një simbol i ringjalljes dhe jetës së përjetshme; dhe në Islam parajsa qiellore e Kuranit përshkruan katër kopshte me hije, burime dhe fruta, përfshirë shegën.

Shega konsiderohet edhe si simbol i ringjalljes dhe dashurisë së zjarrtë njerëzore, kryesisht në çift. Piktorët e mesjetës vinin shpesh një shegë në duart e Jezusit fëmijë, duke aluduar për jetën e re “të dhuruar” nga Krishti, ndërsa pemën e saj e përdornin si simbol të ringjalljes.

 

Vepra Artistike

Origjinali i krijuar: 2017
Materialet: Vaj / Kanavacë
Orientimi: Horizontal