Pranverë

Elton Stasa
Shqipëri
Vaj në Telajo

Madhësia: 40 L x 50 GJ
Dërgohet i paketuar në një tub

450.00

Bli tani
Imagjinojeni në shtëpi
Pranverë
Pranverë
Pranverë
Pranverë
Punë unike
Punim i firmosur nga artisti
Certifikata e autenticitetit e përfshirë
Rreth Veprës

Paraqitet një peisazh fshati (Duhanas, jug-lindje të Beratit). Paraqiten pemë të harlisura përgjatë një përroi dhe  pjesë arre e sapo punuar. Subjektet shfaqen në dritën e diellit të orëve të para të pasdites të një dite pranverore. Ndriçimi i dritës (që buron nga e djathta) krijon këtë kontrast kromatik që varion nga jeshilet e fuqishme në ato të hapura duke dhënë sensin e lëvizjes se pemëve, atmosferën e fshatit, ajri i freskët. Kjo zhurmë thyhet  me qetësinë e një qielli thuajse të pastër, duke krijuar një ekuilibër viziv- emocional.

Teknika e përdorur është ajo plein air- it (pikturimi direkt në natyrë), penelatat e shpejta dhe pastoze, dëshmojnë për një interpretim të shpejtë për të kapur mbresat e atij momenti. Gjithçka mbetet një përvojë/ produkt i të parit. Nuk ka asgjë të shtuar, modifikuar nga foto ose nga mëndja, prandaj në këtë kuptim vepra mbetet tepër e vërtetë.

Vepra Artistike

Origjinali i krijuar: 2021
Materialet: Vaj / Kanavacë
Orientimi: Horizontal